27/12 | Barcelona: Presentación del libro Zonas de Sacrificio y el documental “Los Nahuas”

El proper dijous 27 de desembre a les 19h us convidem a la doble presentació que sota el nom“Conflictes del petroli” busca acostar-se a dos treballs d’autoria col•lectiva: el llibre Zonas de sacrificio, amb la presència d’un dels participants, en Marc Gavaldà; i el documental “Los Nahuas, 20 años después”.
El llibre Zonas de Sacrificio (América Libre, Buenos Aires, 2012) parteix de la necessitat de documentar i donar difusió als diferents conflictes sòcioambientals que implica la instal·lació i el desenvolupament de la indústria explotadora del petroli i el gas, especialment, en aquells territoris on hi ha altres sistemes de producció local i altres matrius civilitzatòries alternatives.
Durants agost i setembre de 2010, els autors van visitar diversos territoris, i van conèixer la gent, les comunitats i les organitzacions. I van comprendre l’impacte de la indústria extractora, i alhora les necessitats i les pors, els desitjos i la lluita de la comunitat per construir un futur diferent.
El llibre no és un treball tancat: hi ha veus que no estan incloses perquè no van poder arribar a elles, perquè encara no es sabia de la seva existència o perquè inicialment es va descartar incloure-les. És un recull de cròniques i testimonis, escrits i modelats al caliu de l’urgència de sortir al carrer i al camp, a fer-se escoltar.
Té però una profunda voluntat de generar moviment, vol contribuir a articular la multiplicitat de subjectes i organitzacions en resitència, que construeixen alternatives quotidianament.
Podeu descarregar el llibre fent click aquí.
“Los Nahuas, 20 años después” (Perú, 2012) és el primer documental realitzat pel projecte Alerta Amazònica. Un mig-metratge sobre la situació del poble Nahua i altres pobles indígenes afectats per l’ampliació d’activitats de les empreses Repsol, Pluspetrol i Petrobras a la Reserva Territorial Nahua Kugakapori. El documental pretèn alertar de l’amenaça que viuen els pobles indígenes davant de l’avanç de la frontera extractiva al Perú.
Podeu seguir articles i desenvolupament del documental al blog alertamazonica.wordpress.com i veure el trailer fent click aquí.
laCiutatInvisible