27/11 | Barcelona: Documentales “Fracking Patagonia” y “Mapuches del Neuquén, entre petróleo y pinos”

Divendres, 27 de novembre  a les 19.30

Estrena del documental Fracking Patagonia

+

Curtmetratge:
“Mapuches del Neuquén. entre petróleo y pinos”

Palau Alòs, C/ Sant Pere més Baix, 55
<M> Urquinaona, Arc de Triomf

Convoquen:

Ecologistes en Acció, Xarxa Sobirania Energètica i Repsolmata

fracking patagonia

Fracking Patagonia
un documental de Grégory Lassalle i  Amis de la Terre France

Fracking Patagònia” fa un paral·lel entre la Patagònia agentina i França: són dues històries de resistències ciutadanes, de denagació de democràcia i d’impunitat de les transnacionals.

A França, el 2011, després d’una forta mobilització ciutadana en contra del fracking, es votà una llei prohibint la fractura hidràulica. La concessió de Montélimar, inicialment atorgada a Total va ser revocada. Però això no impedeix a aquesta empresa explotar gas i petroli en altres països, per exemple a l´Argentina. Total va obtenir concessions de gas d´esquist (“shale gas”) a la província de Neuquén, a la Patagònia, afectant una àrea protegida i territoris de comunitats del poble maputxe a la Cuenca de Vaca Muerta.


Mapuches, entre Petróleo y Pinos

de Marc Gavaldà i Hernán Scandizzo

“Entre Petróleo y Pinos” un capítol del documental “Patagonia Petrolera” realitzat l´any 2008, justament a la comunitat que aquest mes de novembre ha estat jutjada acusada d´intent d´homicidi en una movilització de protesta contra la petroliera Apache.